Klasztertalálkozó

2024.05.01. 10:06

Új technológiákkal ismerkedtek Sopronban a fa- és bútoripari ágazat szereplői

Mintegy harminc fő részvételével szakmai találkozót tartott Sopronban és környékén a Pannon Fa- és Bútoripari (PANFA) Klaszter, az ország legrégebbi akkreditált klasztere. Vallják, hogy a siker kulcsa az együttműködésben rejlik.

Bódvai Ildikó

Fotó: Máthé Daniella

- A szakmai rendezvényünkön folytatódott a klasztertagok közötti kooperáció erősítése és egymás megismerése. Előremutató technológiákat és fejlesztéseket is bemutattunk, mint amilyen a Sixay Furniture új kópházi cégközpontja, vagy Magyarország egyik legmodernebb faépítészeti centruma, az Ubrankovics Kft. üzeme Ágfalva-Ligeten - beszélt a szakmai találkozó céljáról Horváth Ferenc, PANFA Klaszter elnöke. 

A szakmai találkozó résztvevői a a Sixay Furniture új kópházi cégközpontjába is ellátogattak. 
Fotó: Máthé Daniella

A céglátogatások mellett a résztvevők megtekintették az Ubrankovics Kft. közreműködésével, speciális technológiával készült mágneses nulltér laboratóriumot is a fertőbozi Széchenyi István Geofizikai Obszervatórium területén.

A klasztertagok egyetértettek abban, hogy a jövőbeni irányokra, fejlődési és üzleti lehetőségekre fókuszáló közös programok szolgálják leginkább a közösség érdekeit. Fontos a tagságon belüli potenciális együttműködési lehetőségek kiaknázása annak érdekében, hogy a fa- és bútoripar minél erőteljesebben hozzájáruljon Magyarország nemzetközi versenyképességéhez.

A Pannon Fa- és Bútoripari Akkreditált Innovációs Klaszter egy olyan iparág szereplőinek példaértékű együttműködését szimbolizálja, mely napjainkban ismét fókuszba került országos és európai léptékben is.

Fotó: Máthé Daniella

- A fenntarthatóság, a körforgásos gazdálkodás olyan aktuális kérdések, amivel kapcsolatban a több mint nyolcvan tagunknál felhalmozott tudás jelentős bázist képez. A klasztertagok hetven milliárd forintos árbevétele és az általuk foglalkoztatott több mint 2.500 munkavállaló már önmagában mutatja a klaszter súlyát, amit a fa- és bútoripari ágazat hálózatszerű fejlesztése, valamint a faipari feldolgozottsági szint és az ágazat versenyképességének növelése tovább erősít - tette hozzá az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában